Starchallenge

Starchallenge

Starchallengebloggen

Här kommer utvecklingsprat, små nyheter och annat som har med rollspelet Starchallenge att göra.

Världen

StarchallengePosted by Niklas Mon, July 04, 2011 13:38:40

Jag har kommit så långt i världsbeskrivningen att bakgrunden är färdig. Bakgrunden kommer sätta tonen för de olika delarna i galaxen. Logiska vurpor och tidsglapp har lösts så nu sitter bakgrunden ihop.

Jag kommer leverera världen här, på rollspel.nu och naturligtvis i regelboken. Men det jag släpper på nätet kommer vara i form av korta noveller med ett sjujävla drag och stämningssättare som gör att man vill plöja igenom det pga att det ska vara spännande och vips har man också lärt sig en hel del om världen. Man kommer hela tiden kunna slå upp ord man inte är med på men som finns i galaxen i ett referenslexikon men självklart ska det så långt som möjligt förklaras i löptext.

Jag har påbörjat och identifierat samtliga brytpunkter kring tidslinjen från start till nu och ska påbörja novellskrivandet i veckan. Sen kommer jag släppa dem en och en med reservation för omarbetningar naturligtvis. Det kommer inte bli en trött kronologi och brytpunkterna ska inte vara av varianten sammanfallande kungadömen, alliansbildande till tusen, krig med mera. Less is more så jag försöker hålla det kort och intensivt. Nu ska jag kontrollera min bakgrund och därefter - om jag är nöjd - påbörja novellskrivandet.

Min intention är att det ska bli något spännande att följa... Jag hoppas publicera redan i veckan.