Starchallenge

Starchallenge

Starchallengebloggen

Här kommer utvecklingsprat, små nyheter och annat som har med rollspelet Starchallenge att göra.

Statusuppdatering vecka 3

StarchallengePosted by Niklas Sun, January 23, 2011 18:20:51
Skadorna börjar bli klara. Det var det jävligaste att skriva och trist var det också. Det blev tråkigt för att det var ett väldigt knåpande med att fundera kring HUR skador påverkar karaktären. Som det ser ut i dagsläget kommer olika typer av skador påverka karaktären på olika sätt. Egenskaper kan tilldelas en karaktär för en skada "Halt" och påverka handlingsslag negativt. Man tar också en total skada i ett Välbefinnande. Dessutom kan man få specifika skador om motståndaren valt att utföra en handling som att dra en kniv genom en hand som är onödigt nära placerad ens partner. Slutligen kan ett anfall syfta till att man _vill_ att motparten ska råka ut för något tex ramla, avväpnas med mera.

Att få till ett system som sköter det här på ett enkelt sätt är självklart en utmaning.

I veckan skade jag också begreppet Episka brytare. Det är helt enkelt mekaniker som styr känslor, inställningar och relationer samt bieffekter av skador. Det är i stort sett inte mer avancerade regler men det är ju mer regler. Jag upptäckte att om man tar man bort dem får man ett actionspel. Kopplar man på dem får man ett mer episkt spel. Jämför Indiana Jones med Star Wars där det senare är episkt och det förra inte så episkt. Reglerna kopplas på beroende på vad man vill spela för typ av kampanj. Reglerna kommer inte påverka övrig mekanik.

Men vad som verkligen varit kul i veckan är alla tankar kring den nya världen. Det är nog få av er som ens blev bekant med den förra världen. Den på 500 sidor som jag alltså nu ska göra om. Eller plocka delar ur. Den nya världen som just nu går under benämningen Magna Solaris (betyder Stora solar på latin) alternativ nåt på Novamund (vilket är ett eget hopkok av ny värld på latin). Vi får se. Hur som helst är den avsevärt mer fantasyinriktad. Rymden är inte länge en död tyst plats. Det är inte ens säkert att universum här fungerar som universum där vi bor. Universum kommer befolkas. Ett storskaligt krig från mörkerherrar hotar (dvs mycket olikt det krig som beskrevs i förra versionen som mer liknade det vi se i Star Wars). Här är det fråga om en invasion från en okänd makt där man inte ens är bekant med den humanoida form som hemsöker de yttre markerna i Novamuns/Magna solaris eller vad det nu blir. Solskepp efter Solskepp fylls av krigare, män och kvinnor unga och äldre. Allvarligt marcherar de ombord på solskeppen...

Jag kommer skriva mer om världen och jag lovar att skärpa upp både text och form till något mer aptitligt. Kul dock att ha brutit med tidigare referenser som Star Wars för att hitta något eget (det finns säkert nåt liknande men jag har inte hört talas om det).

Nästa vecka ska jag försöka få ner skadesystemen kring social och mental konflikt. Jag hoppas dessutom kunna påbörja nedstolpningarna så de första speltesten kan äga rum för konflikt nån gång i februari. Till sist hoppas jag kunna strukturera upp de typ 50 dokument som nu är fragment av vad som ska bli ett riktigt bra sciencefantasy spel (eller vad nu genren kan tänkas heta).