Starchallenge

Starchallenge

Starchallengebloggen

Här kommer utvecklingsprat, små nyheter och annat som har med rollspelet Starchallenge att göra.

Mer om sociala interaktioner och inget speltest

StarchallengePosted by Niklas Wed, December 15, 2010 19:04:02
Jag har varit, eller rättare sagt, är sjuk. Så jag har hunnit pyssla lite i alla fall med Sociala Interaktioner. Inte konflikter för det är nödvändigtvis inte konflikter så man använder sina "social skills". Jag har skapat stommar till regler för Intryck, Relationer och interkationsmekaniker - personliga och riktade till massor och det är INTE alls likt det fysiska konfliktsystemet så strömlinjeformare månde bäva.

Frågan är om i one again is taking it over the top. Det är i alla fall ett nytt sätt att tänka för mig. Som att skapa ett stridssystem för första gången. På rollspel.nu har jag fått bra feed back också stiftat bekantskap med en del olika sociala konflikt system bla DOW som var coolt men inte riktigt Starchallenge anpassat.

Sen inser jag då jag tittar runt på rekommenderade rollspel att jag inte är så unik i mitt skapande som jag hoppats men det är klart. Man kan inte tweaka rollspel hur mycket som helst och iom att genren funnits i 40 år vore det ju märkligt om jag kom med något nytt. Men det coola är att jag kommit på systemen som redan finns själv! Det där ger mig som entreprenör en kick.

Sen blir det ingen speltest. Jag hinner inte till söndag. Så jag får skjuta upp det till strax efter nyår. Men då lär det finnas en del att testa.