Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Skeppskortleken

En Garde! och Pirater!Skapad av Tina Engström 2012-06-25 11:19:49

Nu när det är en vecka kvar på det här projektet har jag äntligen kommit mig för att också prata lite om det här. För lite över tre veckor sedan lade MylingSpel upp ett projekt på FundedByMe, en crowdfundingtjänst. Det handlar om en kortlek med manöverkort för skeppsstrid. Kortleken är främst menad som ett hjälpmedel till Pirater! och det kommande Skeppshäftet.

Den som är intresserad av att se kortleken i tryck får gärna hjälpa till att finansiera den och sprida budskapet vidare. Om inte annat skulle jag uppskatta det rejält, delvis för att det skulle hjälpa mig få utlopp för min kreativitet och få ut mitt terapiarbete i fysiskt format. smiley

Som tack skickas olika presenter ut, allt beroende på hur mycket som bidras med. Det är fullt möjligt att skänka bara ett par tior om det är så, ända upp till flera tusen. Många av specialprylarna i tackpaketen är mer eller mindre unika och kommer inte att säljas av oss i framtiden. Den som vill ha något mer eller mindre udda eller unikt och har råd har med andra ord chansen nu. Boxarna som de större tackpaketen ger kommer exempelvis att tryckas av oss i mycket begränsad upplaga.

Förutom det som utlovas har jag även tittat på lite olika små bonusprylar för vissa paket, bland annat promokort, tärningspåsar, replikor av pieces of eight, ett ex av Pirater! i box och liknande. Om sådant dyker upp blir det dock som rena bonusar, och då bara i de paket som det blir ekonomiskt försvarbart. Blir kortleken av och det finns pengar över så ...

Länk till projektet, mer information om kortleken och kommentarer med tillägg till tackpaketen finns på följande länk: http://fundedbyme.com/projects/2012/06/skeppskortlek-till-en-garde-3-och-pirater/

Skeppshäftet som det talas om är ett färghäfte på 40 sidor. Den innehåller skeppskapitlet som återfinns i Pirater!. Skillnaden är att det i Skepp! finns ungefär dubbelt så många skepp, siluettbilder för alla skeppstyper, färgversioner av bilderna, regler för större sjöslag, ett helt nyskapat omslag och en ny stämningstext. Tanken är också att det ska följa med en sprängskiss av ett större skepp och ett par lösa skeppsformulär.

Detta projekt fungerar även som en form av test inför två andra projekt. Dels är det meningen att vi ska försöka lägga upp förköp och finansiering av David och Terjes Legend på liknande vis (spelet kan med lite tur bli färdgt i år för övrigt, nu när vi verkar ha hittat en bra illustratör), i alla fall om detta projekt visar sig bli en succé. Dels är själva designen på korten i skeppskortleken i grunden samma som till Söderhavets kapare. Designen fungerar för prototyperna, men detta blir en lite större test av design och användarvänlighet.

FundedByMe -projektet kommer att pågå fram till och med 1 juli.

I skrivande stund har minimimålet nåtts. Kortleken blir därmed av. Till huvudmålet fattas 440 kronor. Allt därutöver går främst till att få till en mer högkvalitativ produkt. Blir sedan något över kommer det att matas in i andra av MylingSpels projekt.

När det gäller arbetet har det tyvärr inte fortskridit lika snabbt som jag hade hoppats, främst för att jag har varit rejält sjuk och för att kroppen har muckat med mig på andra sätt. Det som fattas är sättning av korten, 10 procent av en bild som kommer att användas på kortens baksida och som skeppshäftets omslag, lite korrektur, en sprängskiss av ett skepp, design av en box, en kort stämningstext och beställning av allt småplock. När det gäller det sista har vi förberett så mycket vi kan och skapat återförsäljarkonton på alla möjliga ställen.

Uppdateringar skrivs främst på min twitter.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.