Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Blir så trött

FunderingarSkapad av Tina Engström 2012-02-29 09:51:38
Jag är bara tvungen att säga något här känner jag. GothCon har nu gått ut med att de tänker jobba på genus och jämlikhet för att göra konventet trevligare och mer öppet. Jättebra initiativ tycker jag. Jag menar, det gör ingen skada och gör med lite tur att fler känner sig välkomna.

Det roliga är dock att det finns de som högljutt beklagar sig över detta och tycker att det är dumt, slöseri med pengar, fånigt, et cetera. Jag förstår bara inte. Det skadar väl ingen? Det gör väl inte att någon plötsligt känner sig mindre välkommen? Liksom, va?

Jag har själv viss erfarenhet som säger att det behövs något sådant. Som någon som har suttit i butik på GothCon de senaste åren kan jag säga att det inte är helt ovanligt med folk som går en lång omväg runt bordet som jag sitter vid. Det hade varit toppen om folk inte gjorde det, eller om bara färre gjorde så.

För att inte tala om den gången då jag satt i Mindless Gamings butik och någon sade att det behövdes en booth babe. Dagen efter kom han sedan dragande med sin flickvän som han ställde vid butiken. Förutom då att jag är emot hela konceptet kände jag mig även ganska förolämpad. Jag vet att jag inte är speciellt snygg och dessutom överviktig, men kom igen ...

  • Kommentarer(4)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Tina Engström 2012-03-09 17:44:05

Hehe, ja då har det ju i alla fall gått framåt en hel del. Förhoppningsvis är deras nya påfund något som bara göra att det bara fortsätter att bli bättre.

Skapad av Tomas 2012-03-08 16:36:11

Minns den gamla goda tiden då kvinnor var ytterst sällsynt på konvent... När jag började gå på konvent (mitten på 80-talet) var det näst intill omöjligt att hitta kvinnor/tjejer. Var det något feminint där så var hon där med sin pojkvän.

Ska bli skoj att se vad som sker i genus-andan på Gothcon.

Skapad av Tina Engström 2012-02-29 14:16:21

Tack! =)

Det roliga är att jag även har sett tjejer gå omvägar runt bordet, så jag antar att det även finns nördtjejer som hellre pratar med killar.

Skapad av Yvonne 2012-02-29 12:28:53

Fy fan vilket jävla sätt. "Booth babe". Då hade killen verkligen ingen koll på hur nördvärlden fungerar heller. Jag menar, jag har sett nördar gå omvägar kring ALLA bås med tjejer, oavsett om de är snygga eller mindre piffiga.
När jag satt i butiken på GothCon så verkade jag skrämma skiten ur nördkillarna om jag över huvud taget öppnade käften när de var i närheten. Sorgligt. =/

Dessutom har vikt ingenting med skönhet att göra, raring. Du är en sann sötnos!