Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Söderhavets kapare

BrädspelSkapad av Tina Engström 2011-11-14 10:48:56
För ett par månader sedan fick jag ett litet ryck. Senaste tidens brädspelande fick mig hel plötsligen att vilja göra ett eget brädspel. Nu har den inspirationen resulterat i en fullt spelbar prototyp.

Spelet ifråga är en form av äventyrsspel inspirerat av bland annat Arkham Horror, A Touch of Evil och Pirate's Cove. Det går ut på att som kapare för en kolonialmakt se till att ens egna nation dominerar ett område någonstans i Karibien. Det är gjort för en till sex spelare och man kan spela i lag, alla mot alla eller gemensamt mot spelet.

Själva grundidén är att göra ett spel med obegränsad variation där ingen spelomgång blir den andra lik. Det ska vara mer som ett äventyr än ett strategispel. Nu efter två testspel ser det ut som att det kommer att fungera precis på det sättet.

Om det sedan kommer att komma i tryck beror helt på hur intresserade folk är av spelet och om vi har råd. Tills vidare kommer det dock att kunna spelas på de få konvent som vi besöker, hemma hos mig och eventuellt i någon spelbutik i Göteborg.

Men men, här kommer i varje fall lite bilder från vår andra testspelsomgång. Observera att huvuddelen av alla småkort ännu inte har fått en bild. De flesta skeppsbrickor, bakgrunder och annat har jag målat de senaste veckorna. Sista bilden är bara en liten förhandsvisning av vissa kort och brickor. Kaptenen längst ner är ännu bara en placeholder som kommer att ändras när jag eller någon annan har lyckats måla kaptensporträtten.


Länk till en högre upplöst variant av sista bilden


  • Kommentarer(0)//asynja.mylingspel.se/#post9