Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Skuggor över Europa

En Garde!Skapad av Tina Engström 2011-05-14 11:59:20
Jag tänkte att det kanske äntligen var dags att säga något om vad som är på gång till En Garde! III. Som de flesta antagligen har märkt vid det här laget så har vi lyckats spotta ur oss ett antal mindre äventyr i behändigt format. Nu är det dock dags för något mer rejält, nämligen kampanjmodulen Skuggor över Europa.

Skuggor består till viss del av gammalt material blandat med nytt. Stommen består av Mindless Gamings gamla kampanj I skuggan av La Fronde, vilken har konverterats till En Garde! III och bitvis skrivits om för att ge en ännu bättre spelupplevelse. En prolog har även lagts till i form av det gamla konventsäventyret Häxkonster. Hela boken kommer sedan att väga in på runt 150 till 180 sidor verkar det som, varav 60 upptas av prologen Häxkonster.

Som ren kuriosa kanske det kan vara skoj att veta att Häxkonster troligen blir det första av mina helt egna äventyr som kommer ut i tryck. Alla tidigare är sådana som jag inte står för handlingen och bara har hjälpt till med att skriva, om ens det.

Jag har även funderat på om vi kanske skulle lägga in information om att konstruera tyska rollpersoner. Det kunde vara på sin plats antar jag. Kommentera gärna detta om ni har några tankar i frågan.

Men till saken. Texten är till 90% färdig, liksom bilderna. Det som fattas i bildväg är ett omslag, en kapitelförstasida och eventuellt en och annan utfyllnadsbild till inledningskapitlet. Kartorna behöver förresten uppdateras också. Huvuddelen av bilderna har målats av Mattias Westergren. Tyvärr är det också troligen den sista modulen han kommer att illustrera till rollspel, eftersom han under jobbet upptäckte att han kände sig låst och målandet tog alldeles för mycket tid från familj och arbete. Jag förstår honom precis, men är i alla fall väldigt tacksam över den hjälp han har givit oss innan han gav sig av på nya äventyr.


Jag sitter just nu och konstruerar de sex förkonstruerade rollpersoner som ska finnas med för de som vill använda sådana. Det är inte många timmars arbete kvar på Häxkonster i övrigt. Med lite tur kan hela boken bli färdig till hösten eller jul i år. Med ännu mer tur kan ett par mindre äventyr i häftesform hinna ut emellan, exempelvis Dårarnas ö, En hertiginnas liv och lustar eller Madama de Brasillachs hemlighet.

Till arbetet med Skuggor över Europa har jag naturligtvis suttit och funderat över hur den delen som kommer från I skuggan av La Fronde kan förbättras (förutom språkmässigt och kartmässigt). Huvudsakligen handlar förbättringarna hittills om öppenhet och försöka få in att det inte längre känns lika väl att man lotsas från plats till plats. Detta speciellt som prologen Häxkonster är raka motsatsen, mer en typ av sandlåda som man kan göra vad som helst i. Kom dock gärna med förslag på färbättringar, eller synpunkter.

  • Kommentarer(2)//asynja.mylingspel.se/#post7