Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Svenska rollspelsmarknaden del 2

RollspelSkapad av Tina Engström 2010-07-22 20:32:59
Ibland har jag visst mycket att säga. (Förvänta er dock inte att det blir en vana.)

Med viss fascination har jag nu suttit och smygtittat på hur folk faktiskt har tagit emot tidigare inlägg. Jag väntade mig uppriktigt sagt inte att mer än de närmst drabbade skulle bry sig, men där ser man.

Men, för att klarifiera. Det är inte mig personligen som jag försöker få folk att stödja. Skit i mig. Vi på Myling har inte gjort någon stor produkt. Den lär nog inte ens sälja så att det går runt, trots artiklar i Fenix och reklam på i stort sett varenda forum som har med saken att göra. (Jag ligger exempelvis ett antal tusen back, vilket inte är dåligt med tanke på min sjuklön =) )

Vad jag försöker säga är att om tillräckligt många faktiskt gör sitt för att stödja dem som satsar på riktiga kommersiella produkter så kanske den svenska rollspelsmarknaden inte går i graven. Görs inget för att ändra folks mentalitet lite när det gäller konsumption av hobbyartiklar, kommer det att sluta med att det bara finns eldsjälar kvar som sitter och snickrar glatt på sina produkter hemma i garderoben.

Eldsjälar gör i och för sig oftast bra produkter, men jag har svårt att se hur de kan stödja återförsäljare och andra kapitalistiska fenomen på ett bra sätt. Och det är min åsikt att den kommersiella marknaden behövs, trots att jag personligen egentligen är för uttrycket "Information wants to be free". Jag har exempelvis funderat allvarligt på att göra en lätt nedbantad (om inte annat för att nuvarande jättefil skulle få personalen på webhotellet lätt upprörda) gratisversion av En Garde! III. Folk får gärna säga om de tycker att det är en bra idé.

Hur paradoxalt det än låter tycker jag ändå att de som vill tjäna pengar på det hela, eller i alla fall vill få in pengar till att kunna utveckla nästa produkt, faktiskt ska ha möjlighet till det.

PS. De som har missat det får gärna läsa igenom tidigare inlägg, och försök se på helheten.

  • Kommentarer(1)//asynja.mylingspel.se/#post3