Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Att finansiera en dröm

RollspelSkapad av Tina Engström 2014-03-01 20:29:07
Nu borde jag har skrivit det här tidigare, och inte när det bara är två dagar kvar på projektet jag skriver om (se http://igg.me/at/sm25/). Men, men ...

Jag har i drygt två månader försökt få in pengar till vidare utveckling av Skuggornas mästare (och mitt terapiarbete) för att försöka få detta lysande spel att bli så bra som det förtjänar. Det har gått sämre än jag hade hoppats, men det är som sagt två dagar kvar. Så än finns det hopp.Skuggornas mästare har fått bra recensioner i Fenix och på bloggar. Jag har också hört kommentarer som "Skuggornas mästare måste vara det bästa rollspel jag har läst, någonsin" och sett hur roade vissa har varit när de har tittat igenom boken. Min förhoppning är därför att det borde finns tillräckligt med intresse för spelet och att fler stödjer projektet. Och jag önskar det mer än jag kan förklara. Dels älskar jag spelet och vad det har utvecklats till och dels skulle ett lyckat projekt ge mig ett konkret mål något år framöver. Och mål är alltid bra för någon som ibland bara vill ge upp (kronisk värk kan ge sådant, speciellt om man kombinerar det med "jag suger och klarar aldrig något"-tankar).

Meeen! Gnäll och snyfthistorier ger dock ingen hjälp, speciellt i en sådan här branch (vilket är lite synd med tanke på all träning som jag har =) ). Därför har vi sett till att de som stödjer projektet tjänar på det. Dels kan de som hjälper oss få tag i de planerade supplementen och MylingSpels övriga sortiment till billigare pris än i butik och i MylingSpels webshop. Dels kan man få tag i Skuggornas gömmor, en crowdfundingspecial i begränsad utgåva. Detta häfte med extramaterial (karriärval, bakgrunderna groupie och nymfoman, flera speciella platser, fler mäktiga personer, värden för Lilith - världens första vampyr, en bunt nya förmågor och en förmåga som ger spelare chansen att spela uråldrig och lätt förtorkad mumie) kommer aldrig att säljas i butik, och kommer bara att finnas tillgängligt i fysisk form under crowdfundingen och på konvent.

För att inte tala om att vi även har ett fåtal specialbelöningar som är helt unika. Det går att skaffa en handgjord samlarbox i hög kvalitet, det går att få sig själv eller en älskad på bild i en bok, det går att skapa helt eget unikt material till spelet och tvinga oss att ta med det (så länge som det inte går emot annat publicerat material) och det går att bli tackad på olika sätt i böckerna.

Skuggornas mästare

Skuggornas mästare är ett agentspel med både utomjordingar och mytiska inslag. Tänk James Bond möter XCOM, Cthulhu och Narnia. Kasta sedan in lite tidsresor, ett litet mått humor och satir, några sagoinfluenser och en hel hög med konspirationsteorier så har du ungefär vad du kan förvänta dig av spelet.

Nuvarande situation

Vi behöver fortfarande få in pengar för att kunna avlasta mig lite och få ut planerade produkter snabbare. Når vi 2500 euro innan måndag kommer vi att klara oss bra och kunna hyra in extra hjälp. Annars blir allt av, men inte lika snabbt eller smärtfritt (bokstavligt talat). Vi ligger för närvarande på 1469 euro och kampanjen är över 3 mars.

Det "hemliga" bonusmålet

Når vi 2500 euro kommer dessutom det första hemliga bonusmålet att låsas upp. Och som en morot kan vi säga redan nu ett det kommer att handla om ett litet kartpaket som anger var hemliga baser, speciella platser, ruiner, portaler till andra världar och dylikt finns. Alla som har lagt minst 35 euro får kartpaketet gratis. De som har köpt PDF-samlingar får paketet som PDF. medan de som har köpt fysiska produkter får det i fysisk form.

Hjälp oss

Den som inte har Skuggornas mästare kan du skaffa det till något rabatterat pris på crowdfundingsidan. Och den som har spelet kan stödja det och oss genom att köpa de perks som ger de olika supplementen! Den som redan har allt av intresse till Skuggornas mästare kan till och med köpa kompletta spelpaket till bra pris. Ta den sista chansen att skaffa Leviathan-paket till förbeställningspris innan spelet kommer ut. Eller köp Starchallenge eller det prisbelönta En Garde! III med några extra ovanliga samlarprodukter. Den som mot all förmodan inte är intresserad av rollspel kan ändå hjälpa oss genom att skaffa merchandise eller bara lämna ett bidrag.

Det går också att hjälpa oss nå vårt mål genom att sprida ordet innan det är för sent (ett enkelt verktyg finns här: http://www.mylingspel.se/te/). Ta annars en titt på allt annat som kan fås genom kampanjen: http://igg.me/at/sm25/Alternativa betalningsmetoder

Den som inte vill använda PayPal eller kort på nätet kan bidra genom bankgiro eller faktura med förfallodatum 28 mars.

Alternativ betalningsmetod - Bankgiro

För den som inte vill använda PayPal eller kort på nätet har vi gjort det möjligt att betala via bankgiro.

Först väljer du ut alla perks som du vill ha och skriver upp dem. Sedan lägger du ihop cirkavärdet i kronor för utvalda perks (står först i perkbeskrivningen). Därefter betalar du in summan till bankgiro 404-3212. Skriv ditt namn och "SM" i meddelandefältet. Slutligen skickar du ett mail till info@mylingspel.se med uppgifter om inbetalningen samt vilka perks du har betalat för.

Alternativ betalningsmetod - Roberts metod

För den som vill hjälp oss men saknar möjlighet just nu har vi gjort det möjligt att betala via faktura.

Först väljer du ut alla perks som du vill ha och skriver upp dem. Skicka sedan ett mail till info@mylingspel.se med din beställning och din adress. Du kommer sedan att få en faktura i PDF-form. Förfallodatum är 28 mars. Du får de delar av din beställning som vi har i lager när vi ser att du har betalat. Betalar du inte i tid stryker vi beställningen och river fakturan.

Vi räknar med värdet på fakturan när vi ser om bonusmål har låsts upp. Betalar du dock ej fakturan innan förfallodatum drar vi bort det värdet igen.

Uppgradera bidrag

Vill någon annan uppgradera till Avatar eller Skugga kan detta göras på ett av tre sätt. Räkna först ut mellanskillnaden mellan den nya nivån och tidigare bidrag med delvis samma innehåll. Enklast är sedan att använda Contribute-knappen i botten på sidan och betala in framräknad summa. Det är även möjligt att betala in via bankgiro eller faktura.

Oavsett hur du gör, bör du skicka ett mail till info@mylingspel.se med information om vad du uppgraderar och till vad. Vill du få en faktura måste du dock skicka meddelandet först så att vi kan skicka fakturan.

Bilder på det du har chansen att skaffa

Och här är lite bilder på saker som kan införskaffas genom crowdfundingen.

  • Kommentarer(0)//asynja.mylingspel.se/#post17