Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Utökad användning

SjukdomSkapad av Tina Engström 2012-12-07 22:07:30
Jag tänkte börja använda denna blogg till lite mer, bland annat för att lätta lite på trycket som ganska ofta byggs upp i mitt inre. Detta för att twitter och facebook inte alltid lämpar sig för mina utbrott. Det kommer med andra ord att bli ännu rörigare med rollspel, konst och emotionella problem om vartannat.

Jag behöver helt enkelt ett ställe att få ur mig saker på, delvis för att jag inte har några vänner som jag kan prata av mig med och delvis för att jag skulle sprängas om jag inte fick klaga lite ibland.

Mycket som kommer att tas upp eller redan har tagits upp kan säkert tyckas konstigt eller trivialt för vissa, trots att jag målar upp det som om det handlade om världens undergång. Både fysiska och psykiska sjukdomar ställer nämligen till det för mig i vardagen och kan få mig att reagera mycket starkt på olika saker eller rent av bli bitvis utslagen.

För den som inte vet det redan. Jag har en bindvävssjukdom kallad Ehlers Danlos. Den gör bland annat att min motorik inte är speciellt bra och att jag lätt skadar mig. Den ger även fibromyalgi, kraftiga ledproblem med ledsmärtor och ofta extrem utmattning. Detta i sin tur färgar ofta av sig på mitt humör och kan göra mig retlig och till och med lätt förvirrad när jag har för ont. Jag har svårt att gå, kan inte sitta speciellt länge och får väldigt ont om jag sitter eller står i samma ställning mer än några minuter.

Utöver det, eller kanske delvis på grund av det, har jag även en blandad personlighetsstörning, panikångestsyndrom, en bunt olika fobier, extrem stresskänslighet och en klick posttraumatisk stress. Detta gör bland annat att jag saknar självförtroende, är helt inkapabel att se saker i annat än i svart och vitt, ofta får tvära humörsvängningar, är mycket lättsårad, har svårt att släppa saker, är väldigt otålig, inte kan ta order, lätt får ångestanfall av motgångar och stress, har svårt att klara mig själv, är extremt osäker och blir sur om någon försöker påverka mig eller säger emot när jag vet att jag har rätt. Jag har hundfobi, social fobi och telefonfobi.

De olika problemen gör att jag helt enkelt inte fungerar riktigt i vardagsliv. Det är också orsaken till att jag är förtidspensionerad och till att mina projekt går så långsamt framåt.

Detta är bara lite info som kanske kan förklara saker och ting. Ta det för vad det är. Jag kommer inte att ta upp det igen.

  • Kommentarer(2)//asynja.mylingspel.se/#post15