Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Blir så trött

FunderingarSkapad av Tina Engström 2012-02-29 09:51:38
Jag är bara tvungen att säga något här känner jag. GothCon har nu gått ut med att de tänker jobba på genus och jämlikhet för att göra konventet trevligare och mer öppet. Jättebra initiativ tycker jag. Jag menar, det gör ingen skada och gör med lite tur att fler känner sig välkomna.

Det roliga är dock att det finns de som högljutt beklagar sig över detta och tycker att det är dumt, slöseri med pengar, fånigt, et cetera. Jag förstår bara inte. Det skadar väl ingen? Det gör väl inte att någon plötsligt känner sig mindre välkommen? Liksom, va?

Jag har själv viss erfarenhet som säger att det behövs något sådant. Som någon som har suttit i butik på GothCon de senaste åren kan jag säga att det inte är helt ovanligt med folk som går en lång omväg runt bordet som jag sitter vid. Det hade varit toppen om folk inte gjorde det, eller om bara färre gjorde så.

För att inte tala om den gången då jag satt i Mindless Gamings butik och någon sade att det behövdes en booth babe. Dagen efter kom han sedan dragande med sin flickvän som han ställde vid butiken. Förutom då att jag är emot hela konceptet kände jag mig även ganska förolämpad. Jag vet att jag inte är speciellt snygg och dessutom överviktig, men kom igen ...

  • Kommentarer(4)//asynja.mylingspel.se/#post11