Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

Så korkat

FunderingarSkapad av Tina Engström 2010-07-21 14:26:36
Ibland är man bra dum. För ett par dagar sedan letade jag efter program som kunde analysera logfiler från webservern. Jag hittade några varianter som påstods vara fria, installerade, testade och upptäckte snabbt att den fria biten var oanvändbar. an var tvungen att betala för att få funktionalitet.

I vilket fall som helst viade sig en av filerna som jag laddade ner vara lite underlig. Lätt misstänksam börja jag leta på nätet efter en trojanfinnare. Efter att ha gått in på några länkar tog dock min brist på tålamod överhanden och jag startade eländet. Upp poppar ett konstigt fönster med ännu konstigare tecken och några skumma knappar. Lätt panikslagen stängde jag av det igen och förbannade min egen rent av lysande dumhet. Jag upptäckte dessutom att en skum process hade startat, vilken jag snabbt stängde ned.

Jag tänkte sedan inte mer på det, förrän någon dag senare när jag behövde starta om datorn. Efter uppstart betedde den sig inte alls som det under av stabilitet och processorsnälhet som en normal Windowsinstallation är. Faktum är att det var mycket värre.

Lätt fundersam gick jag in och tittadevad som kördes egentligen och hittade snart fyra olika processer som garanterat inte hör hemma på min gamla rosthög till dator.
För att fatta mig kort ... efter ett antal timmar med två olika trojandödare och manuellt letande efter skräp fick jag äntligen bort allt.

På sätt och vis är det nästan lite intressant hur robusta just trojaner är. De jag hade gjorde backup på sig själva och hade flera olika sätt att se till att de inte blev raderade. En av dem verkade till och med gå ut och ladda ned andra trojaner.

  • Kommentarer(1)//asynja.mylingspel.se/#post1