Förvirring

Förvirring

Välkommen

Förvirring är min, Tina Engströms, egen privata blogg. Här publiceras allt från lägesrapporter om MylingSpel och allmänna funderingar till klagovisor och tankar om speldesign.

GothCon 2013

MylingSkapad av Tina Engström 2013-04-01 19:23:54
GothCon tog slut igår, och även o jag inte lär ha återhämtat mig förrän om några dagar tänkte jag försöka berätta lite om mina och MylingSpels erfarenheter på konventet.

Torsdag

Största delen av dagen gick åt till att paketera alla ex av årets En Garde! III-äventyr till spelledare och försäljning. Plus då skriva ut en del skyltar samt en ny regelbok till Söderhavets kapare. Äta, packa det sista och göra sig iordning följdes av en kort bilfärd till konventet.

Viss förvirring i receptionen gjorde att vi fick vänta en stund på att få hjälp med butiksplats och sådant. Slutligen blev vi dock visade var vi skulle sitta i de två spelmakarrummen. Ansvarig hade visst fått hoppa in hastigt och lustigt efter att tidigare ansvarig inte kunde längre. Tyvärr visste han inte riktigt hur saker hade hanterats tidigare år. Han trodde till exempel att ett bord var ett standard tvåpersonersbord för klassrum när det i själva verket handlade om enkelbord. Så när vi beställde nio bord för vår dubbelbutik (min konst och MylingSpels rollspel) räknade han med 18 bord, vilket i sin tur gjorde att han placerade oss i det lilla rummet intill det vanliga. Detta för att alla andra annars inte skulle få plats.

Visserligen var vi glada för platsen och kunde därmed ta de elva bord som det visade sig att vi behövde i slutänden. Tyvärr ledde det också till att platsberäkningen för alla andra spelmakare var överskattad, vilket i sin tur gjorde att det större rummet bara blev halvfullt under årets konvent. Tove beklagade sig lite senare över det, och så här i efterhand hade det nog varit bäst om alla hade suttit i samma rum.

Men nog om det. Vi satte upp butiken och gick snabbt över till Anders Gillbring och inhandlade ett exemplar av deras konventsäventyr. Initiativ som att låta trycka upp ett konventsarrangemang ska stödjas, trots att vi antagligen aldrig kommer att få tid över att faktiskt spela det. Den galna samlaren inom mig är dock ändå nöjd och glad.

Under kvällen lyckades vi aldrig få tag i informationen som vi behövde för vårt arrangemang, men vi lyckades i alla fall sälja lite småsaker innan vi åkte hem igen.

Dagens inköp: Mannen i svart.

Fredag

En ganska trevlig morgon. Vi kunde ta det ganska lugnt, även om vi var tvungna att ta med oss min konst och packa upp väl på plats på GothCon.

Dagen började bra. Vi sålde en del. Jörgen gick och fixade arrangemangsmaterial och enkätlappar som behövdes medan jag sålde lite till. Sedan tog jag en lite längre tur i butikerna och inhandlade ett par saker. Rundan avslutades med en lite längre pratstund med Tove Gillbring. Det kan ha varit Åsa Roos som satt intill henne, men jag är inte säker och vågade ite säga hej.

Framåt lunchtid pratade vi en del med Wicked World Games och bestämde oss för att stödja dem lite och köpte Noctum och Cold and Dark. Trevliga killar, och lagom bakfulla och trötta.

Vårt första spelpass för Ad maiorem Dei gloriam inleddes vid klockan 16. Årets mest minnesvärda kommentar uttalades inför detta av en av våra spelledare. Innan konventet hade han fått äventyret och en regelbok för att kunna spelet och handlingen. Det kom snart fram att han inte hade tagit med sig regelboken som han fick för att kunna spelleda, med kommentaren "Det är ju min regelbok, den skulle väl inte jag ha med mig hit". Allt gick dock som det skulle och rapport lämnades av båda spelledare efter spelpasset. Skoj att se spelgruppernas höga betyg på många av kategorierna för äventyret. Blev faktiskt glad över att se att mina rollpersoner som jag satt och kämpade med blev så omtyckta.

Under tiden som spelpasset pågick tomtade Jörgen iväg och köpte oss en varsin hamburgertallrik på närmsta gatukök. Tyvärr hade vi inte fått middagskupongerna från receptionen som vi skulle och ingen av oss orkade riktigt rya med dem om det, så det fick bli skräpmat.

Under kvällen tog jag en lite runda till i butikerna tillsammans med Jörgen. Robert Jonsson satt och vaktade butiken åt oss under tiden. Vi hittade inte direkt något, men senaste utgåvan av Doctor Who-rollspelet stod högst upp på en hylla och såg väldigt lockande ut.

Vi packade ihop och åkte hem vid elvatiden.

Väl hemma försökte jag hitta information om Doctor Who-rollspelet i Fenix-samlingen. Tog en stund att hitta, främst för att det bara fanns recension för tidigare version av spelet. Recensionen lästes samtidigt som Jörgen hela tiden tjatade på mig att jag skulle lägga mig och samtidigt som katten gjorde sitt bästa för att få min uppmärksamhet genom att skrika och klösa på soffan. Det slutade i alla fall med att jag bestämde mig för att jag var tvungen att ha spelet ifråga.

Dagens inköp: Mage Knight - The Lost Legion Expansion, Cold and Dark, Noctum och Kult spelledarskärm.

Lördag

Efter en lätt stressig morgon och upptäckten att kroppen började lägga av haltade jag ner till bilden som Jörgen hade kört fram. Väl framme möttes vi av Robert och Olof Lindqvist (Portals skapare) vid butiken.

Vi gjorde iordning allt samtidigt som folk gjorde sitt bästa för att köpa av oss, samtidigt som Olof försökte kasta pengar på oss för att få sitt och sin väns exemplar av Pirater!-boxen, samtidigt som Robert och ett par till försökte prata med oss. Panik och firvirring, och vissa förvirrade försök att ta betalt medelst kort.

När allt hade löst sig satt vi och lugnade ned oss en stund. Något som jag upptäckte efter hand under konventet var hur mycket tärningar folk ville ha. Vi sålde tärningar för runt 1500 kronor under konventet, vilket kändes lite ovant på något sätt. Dags att beställa fler nu i och med att delar av lagret nu är slut.

Nästa steg. Rusa (eller ta kryckan och stappla upp för de urgröpta trapporna) upp till SF och inhandla Doctor Who om det fanns kvar. Och det gjorde det, så nu är jag en lycklig ägare av ett småflummigt spel med högt produktionsvärde och härlgt innehåll.

Detta följdes naturligtvis av att Jörgen började gnälla över att han också ville köpa något och att han inte visste vad han ville köpa. Under kvällen lyckades han dock till slut bestämma sig och faktiskt gå och inhandla ett par spelmattor till Wings of Glory.

Någonstans efter shoppingrundan lyckades jag halta in till det andra spelmakarrummet och se mig omkring lite. Feg som jag är blev det dock bara en kort runda utan att jag vågade prata med någon.

Samtalade en del med Tove under dagen, och naturligtvis även med de som satt i samma rum som oss. Vi kom överrens med Mischa att kontakta honom om vi någonsin behövde hjälp att översätta något av våra spel. Har funderat en del på att översätta just Skuggornas mästare eller Pirater!, så det var ett ganska givande samtal.

Under för- och eftermiddag gjorde Mischa och resten av Wicked World Games sitt bästa för att göra sig av med sina sista böcker. De hade tröttnat på att ha ett stort lager Noctum-böcker hemma, och vägrade ta med sig de som de hade med sig hem igen. Det slutade med att de gav bort vissa av dem så länge som mottagaren även tog emot lite reklam för Cold and Dark, när de inte sålda dem för 20 kronor styck. Smart och minst sagt skitroligt att se deras försök att pracka på folk sitt spel, även om det antagligen förstörde affärerna lite för oss. Framåt eftermiddagen hade de äntligen gjort sig av med allt och äkte hem. De donerade sina bord till oss, varvid vi flyttade Söderhavets kapare närmre ingången och därmed lite mer strategiskt till.

Vid klockan 16 kickade vi igång nästa omgång EG3-arrangemang. Det skulle vara tre spelgrupper och vi hade därför fixat ihop tre spelledare. Tråkigt nog visade det sig att två av anmälda grupper var samma grupp som på något konstigt sätt hade lyckats anmäla sig två gånger under två olika namn. Den tredje spelledaren som vi hade lyckats få tag i efter viss panik gick och lade sig för att sova istället. Med lite tur vill hon spelleda åt oss nästa år istället.

Under tiden som arrangemanget pågick gick Jörgen och inhandlade ett par närande svampar (McDonaldshamburgare). Kvällens affärer gick inte jättebra efter under tiden som årets auktion pågick, och knappt heller efter.

Pratade även en del skrivare med Megaton Games (Sören?) och blev lätt imponerad över att en A1-skrivare som bara kostade runt 7000 (brukar kosta mycket mer annars) kunde kasta ur sig så pass högkvalitativa utskrifter.

Framåt kvällen försökte jag stappla upp till ett par av butikerna och få reda på vad de ville köpa in innan vi åkte hem och gömde oss på söndagen. Vi fick beställningen från SF, medan Jens från Narren erbjöd sig att följa med ner för att se vad vi kunde erbjuda. Tog för övrigt en del förklarande för folk när de undrade om jag hade skadat mig i och med att jag använde krycka. Förklaringen för Jens avslutades med att jag sa att muskler och motorik inte fungerar så bra och välte ut en mugg läsk som Jörgen hade satt lite för nära kanten. Som tur är var de flesta av de nerblötta böckerna inplastade, så enda offret blev ett blädderex av Hjärtefrost.

Vid elva packade vi ihop och åkte hem. Allt som allt gick dagen ändå ganska bra rent affärsmässigt och var mycket trevlig i övrigt.

Dagens inköp: Doctor Who Adventures in Time and Space - The Roleplaying Game.

Söndag

Söndagsmorgon. Sååå trött. Lite sömn, upp tidigt och en kropp som inte orkar. Den eländiga prylen envisades med att få leder att kärva ihop och muskler att gå i strejk.

Men men, på plats i tid till morgonpasset och sände ut de två spelledarna igen. Fick också reda på att lördagens sista spelgrupp blev så överraskade av äventyret och uppskattade rollpersonerna så mycket att de försökte ge 7 av 6 i betyg i en av enkätkategorierna. Riktigt skoj.

Resten av dagen gick till största delen ut på att försöka undvika att somna och vänta in sista minuten-köpare. Det blev några stycken av dessa som tur var.

En sista shoppingrunda gick till Arcane, där sista tillbehöret till Sagan om ringen - rollspelet inhandlades. Komplett samling. Yey!

Jörgen lämnade sedan över SF-Bokhandelns beställning, och ett par böcker till Narren. Detta innebär att i varje fall Narren och SF Göteborg har Noas sista drag än så länge. Gå och köp! Robert har suttit och arbetat tolv år med kampanjen. Jörgen avslutade med att inhandla ett bombplan till Wings of Glory, efter att ha suttit och velat ur länge som helst och tjatat om att han ville köpa något men inte hade något att köpa.

Framåt ett två någonting kom det ett par herrar som var intresserade av att testa Söderhavets kapare. De första under konventet som inte bara ställde några frågor eller tittade på spelet. De blev också de första någonsin som spelade mot varandra istället för gemensamt mot spelet. Gick riktigt bra och inga konstigheter dök upp, vilket också var en första gång det hände. Betyget: de tyckte om det och skulle mycket väl kunna tänka sig att köpa spelet för en 600 kronor eller så.

Dagens inköp: Woserna - Skogens vildmän.

Såhär efteråt

Det var skoj att träffa och prata med Mischa med följe, samt även träffa några som jag bara har hört namnet på tidigare.

Sedan har jag alldeles för mycket fobier och blyghet för att själv våga inleda kontakt, vilket gjorde att jag inte direkt lyckades prata med någon som inte själva valde att söka kontakt med mig. Detta blir än värre när det handlar om att försöka spåra upp och prata med personer som jag inte riktigt vet hur de ser ut. Det hade till exempel varit skoj att prata en stund med Åsa Roos, men jag vet inte hur hon ser ut även om jag anar vem det var på konventet och jag är helt enkelt för rädd för att våga säga hej till någon vars identitet jag inte är säker på. Men, nu babblar jag ...

I varje fall. Vi tjänade faktiskt en del i år också, tillräckligt för att finansiera ett En Garde!-äventyr, ett Bortom-tillbehör och nytt lager med tärningar.

Lärdomar till nästa år:

-Vi behöver fler bord än vi trodde från början.

-Layoutade och illustrerade konventsäventyr är uppskattade, även om vi inte sålde slut på dem

-Vi behöver fler skyltställ och bättre skyltar för att informera om att vi tar kort. Nu var det inte många som direkt fattade att vi tog kort.

-En tidningssnurra skulle helt klart spara plats och reducera antalet bord vi behöver

-Det vore skoj att sitta bland de andra

-Det vore bra om det gick att få Jörgen att skapa nästa års konventsäventyr redan nu, så att han inte sitter med det i sista minuten igen. =)

  • Kommentarer(0)//asynja.mylingspel.se/#post16

GothCon 2012

MylingSkapad av Tina Engström 2012-04-24 20:47:25
Så har jag äntligen kommit mig för att skriva färdigt min lilla rapportering av GothCon. Bättre sent än aldrig.

Torsdag
Första delen av torsdagen gick åt till att försöka få färdigt de sista korten till en ny version av Söderhavets kapare. Trögt, tråkigt och slitsamt arbete, men till slut så ... Detta varvades med lite sista minuten-packning av prylar och dubbelkollande att allt som vi behövde var med. Egentligen mer eller mindre onödigt, med tanke på att vi sover hemma under konventet.

Framåt 18 någonting beställde vi taxi och lastade in våra prylar när den väl kom. (Behöver skaffa en egen bil någongång.) Chauffören var väldigt entusiastisk, men lite lätt förvirrad. Det tog nog fem minuter att förklara vart vi skulle och hur man hittade dit. Stackaren hade noll koll när det gällde sådana teknologiska underverk som GPS.

Väl framme stövlade vi in i rollspelstillverkarrummet och lade beslag på en butiksplats samt hälsade på Gillbringarna och resten av vår butikspersonal (David Bergkvist, medskapare av Sägen, Tellus och Legend). Att det var fritt fram att välja butiksbord tror jag var stor tur för vår del, speciellt som vi såg att vi inte fanns med på presentationslappen på dörren in till rummet. Vi verkar lätta att glömma ibland har jag märkt. I varje fall så lyckades vi få ett stort område precis vid dörren, vilket precis täckte våra behov. Bordsutrymmet fylldes snabbt av våra nu ganska många produkter.

Kort därefter gick vi för att anmäla oss, och upptäckte att vi bara hade fått knappar för rollspelsarrangemanget Guld och gröna skogar. MylingSpels butik fanns inte med där heller, något som de hjälpsamma herrarna i receptionen lovade att fixa. De tog Jörgens och mitt namn, och vi lämnade även Davids eftersom han också hade glömts bort.

Efter att ha suttit och degat och pratat en stund åkte vi hem framåt nio tio någonting. Hemmasatte jag mig sedan ner för att skriva färdigt den nya versionen av regelhäftet till Söderhavets kapare.

Fredag
Dagen började med en ganska lugn morgon där vi fixade de sista lapparna och skyltarna. Vi tog med oss de största av mina tavlor och gick på en spårvagn. Vi var nog inte på plats på GothCon förrän runt halv tolv.

Det kändes som om dagen förflöt ganska snabbt. Vi sålda bra, mest tack vare Pirater!, och en hel del folk kom förbi och tittade. Generellt sett var det en mycket bättre början än förra årets konvent. Det var till och med några som blev intresserade av att speltesta Söderhavets kapare. Spel blev dock av först på lördagen.

(Bild: Jörgen är social i MylingSpels butik)

Förmiddagen utnyttjades bland annat till att gå och shoppa upp en del av våra besparingar på spel. Dagens fångst blev Fortune and Glory, konventsäventyret till Western, samlingsalbumet med Birger Barbaren, den gamla Rohanboxen, Fantasy!, några gamla Rubicon och ett litet felköp. Jag har försökt få tag i Savage Worlds of Solomon Kane ett litet tag. När jag såg boken i en låda plockade jag snabbt på mig den och köpte den. När jag väl tog upp den och skulle läsa i MylingSpels butik såg jag dock att jag hade lyckats köpa Savage Foes of Solomon Kane, monsterboken istället för regelboken. Sedan kände jag mig lagom dum. Sedan dess har jag dock lyckats få tag i själva spelet, så allt var inte i onödan.

En stund innan fyra lämnade vi över butiken till ett par vänner, medan vi tog oss till samlingssalen för första passet av Guld och gröna skogar. Alla spelledare dök upp. Ett trevligt gäng, som glada i hågen tog emot ett varsitt exemplar av Pirater! som belöning och sedan lufsade iväg med varsin spelgrupp. En av spelgrupperna dök dock ej upp, men en annan kom oanmäld och fick på det sättet den förlorade gruppens plats. Samtidigt hittade en av våra spelledare en grupp som inte fick spela det som de ville. En lite intressant upplevelse. Då ingen av oss hade arrangerat på GothCon tidigare blev allt lite förvirrat, men allt verkade lösa sig efter hand.

Kvällen avnjöts med en lätt blaskig men smakrik köttstuvning. Framåt elva packade vi ihop och tog en taxi hem.

Lördag
Allmänt ledbruten och fullproppad av åksjukemedicin och starka värktabletter blev jag medsläpad till konventet alldeles för tidigt. Detta på grund av ett rollspelspass som började vid 10. Jörgen skaffade oss frukost samtidigt som jag gjorde iordning butiken. Lätt panikartat sprang han sedan vidare till nästa arrangemangsgenomgång, medan jag höll stånd i butiken. Genomgången gick tydligen riktigt bra. GothCon hade skickat två extra spelledare för att alla grupper skulle få spelleda. Enligt rykten hörde jag senare att de var riktigt bra. En av dem hade till och med med sig ett vildsvinshuvud och en del anna lite mer udda rekvisita. Var uppskattat.

Även pass två under lördagen gick riktigt smidigt. När alla spelledare samlades efteråt verkade de alla vara glada att de spelledde. En av dem var så uppspelt att han stod och höll låda i över en halvtimme vid butiken.

Dagens efterlängtade måltid blev en lätt blaskig kycklingröra som verkade bestå av hälften ingefära. Det blev lite mycket efter en stund, nästan kväljande. Lösningen på hungerproblemet blev istället ett paket kex.

Försäljningen var halvbra ända tills auktionen tog slut, vilken jag för övrigt borde ha gått på. Jag tänkte dock inte riktigt på det så det får bli till nästa år istället. Många kom också och tittade i våra böcker och undrade om vi skulle vara på plats även under söndagen. Framåt kvällen hade MylingSpel sålt för ganska stora summor.

På tal om försäljning kom det en kille som gjorde ett inköp åt sin spelförening. Gott och väl, och mycket trevligt, men han ville dock ha ett kvitto. Som tur är hade vi kvittenser med oss. Tyvärr hade vi inte momsregnumret med oss. Vi lovade dock att fixa det till söndagen.

Under eftermiddagen lyckades vi demonstrera Söderhavets kapare. Med sex spelare var det på gränsen till lite väl många. Alla spelade kooperativt mot spelet, i det här fallet fienderna Holland och England. Dessutom var en av spelarna lika otursförföljd som han brukar vara i brädspel, vilket gjorde att han hoppade ur spelet efter bara någon timme. Jörgen var tvungen att gå efter ytterligare en stund för att sköta butiken. Allt slutade sedan med att vi faktiskt vann, även om det var lite på håret. Generellt sett vekrade det vara omtyckt. Som väntat hittade vi några saker som behövde justeras. En av spelarna tyckte bättre om mer slimmade européiska spel som Settlers och liknande, vilket inte riktigt gjorde honom till en av målgruppen. Trots det och trots att han kände att han blev bombarderad av saker som hände i för snabb takt tyckte han att de tre timmarnas speltid gick väldigt snabbt. Allt som allt ganska lyckat.

(Bild: Söderhavets kapare)

Dagens inköp blev Gears of War the Boardgame och spelledarskärmen till Operation: Fallen Reich om jag inte minns fel.

Dessutom talade jag en del med James Edward Raggi IV, den lite småkufiske skaparen av Lamentations of the Flame Princess (nämn någon rollspelsskapare som inte är kufisk, jag inräknad). Han var visst småimponerad av att jag dels hade lyckats få ur mig så många produkter som jag har och dels inte har några större problem att måla sådant som helylleamerikaner skulle svimma av om de fick se. Resultatet av samtalet blev att jag skulle hjälpa honom med ett litet hobbyprojekt. Får se hur det går, men med lite tur kommer det att bli något av det hela till hösten. Som ett litet tack för hjälpen fick jag ett exemplar av hans spel.

Under konventet hade förresten en liten tävling. Den som kunde skapa den bästa pirathatten i papper skulle vinna produkter värda 200 kronor. Vid kl 23 på lördagen var sista inlämningstid. En halvtimme innan detta klockslag hade dock ännu ingen nappat på idén om lättförtjänt loot. Några minuter senare kom dock till slut ett bidrag, och dessutom ett helt fantastiskt sådant. Hon blev även vinnare och fick som tack för sitt slit ett exemplar av Pirater! samt två bokmärken. Alltid kul att göra någon glad.

(Bild: En glad vinnare)

Efter ett visst mått av gnällande från Jörgens sida (för en gångs skull) blev det taxi hem denna dag också.

Söndag
Vi dök upp vid runt halv elva på söndagen, efter att ha fått en lite bättre och lugnare morgon än dagen innan. Bara en sån sak som att jag hann äta frukost och duscha kändes som ett stort plus. Vi lyckades till och med komma ihåg att få med oss en laddning böcker till SF Bokhandeln plus lite fler böcker av de som började ta slut. Det senare visade sig dock vara helt i onödan i och med att det inte var många av dem som frågade om vi stannade till söndag som kom tillbaka för att handla. Nåja. Bättre för mycket än för lite.

När vi hade gjort iordning allt gav sig Jörgen av för att skaffa kaffe, fika och gladpack för att slå in tavlorna. Naturligtvis kom killen som ville ha ett kvitto förbi precis när Jörgen hade gått, och han hade naturligtvis glömt att skriva på det så att jag kunde lämna över det. Han väntade dock gärna på sitt kvitto tills Jörgen kom tillbaks.

Efter någon timme eller så tog jag en sista runda i butikerna runtomkring. Det slutade med att jag gjorde av med ännu en förmögenhet på Sinkadus nr 3, Dimmön version 2, figurspelet Bonny Blue och brädspelet Kill Doctor Lucky. Jörgen blev glad för brädspelet, men tyckte nog att jag lika gärna kunde ha låtit bli resten (tycker dock inte jag! ;) ).

Jag har sedan inte riktigt någon större aning om vart resten av dagen tog vägen. Framåt lördag söndag var jag så pass söndrig och trött att vissa saker började flyta ihop en del. Bara en sådan sak som att jag inte kommer ihåg om rollspel.nu:s gulddrakenprisutdelning hölls under lördag eller söndag.

(Bild: Lysande bild av söndrig Tina som försöker bli av med hattfrisyr)

James Edward Raggi IV satt och såg lite lätt moloken ut, och det blev inte så mycket bättre när han började packa ihop. Att han hade lite väl mycket att ta med sig på flygresan till Finland gjorde att han till slut kom över till mig och gav mig ett komplett paket med sina produkter. Generöst skulle jag vilja säga. Blev lite lätt förvånad, och hade inte väntat mig det alls. Får se nu om jag kan betala tillbaka det om vi lyckas komma överrens om ett samarbete. Som ett litet tack lyckades jag i alla fall skicka över en glad köpare till honom.

I och med att David var på plats och hade sin kortläsare för iZettle med sig kunde vi ta betalt medelst kort. Jättebra, om vi bara hade vetat hur man gjorde. Jörgen hade blivit visad lite mer noga, men han sprang naturligtvis iväg precis när någon ville använda kort för betalning. David och jag såg nog ut som ett par totala nötter när vi stod och försökte få det att fungera. Det slutade med att vi inte fick kortläsaren att läsa kortet och att vi skrev in kortnumret för hand. Det gick, men det tog också en stund.

Framåt tretiden var det dags att börja plocka ihop saker lite smått. Gillbringarna hade fortsatt att bjuda på tårta även under söndagen, men den var nu slut och även de började packa ihop. Som tur var hade vi gjort av med tillräckligt mycket för att till och med lördagens hattävlingsbidrag skulle få plats i lådorna utan problem.

Sista minutrarna på konventet brukades på samtal med Tove. Trevligt. Ibland önskar jag att vi kunde träffas lite oftare. De skulle visst ta sig till årets BSK och försökte få med oss. Chansen finns att vi kommer dit om det inte kostar något inträde eller bordshyra. (Har lite svårt att förstå konvent som tar ut massor av bordshyra av speltillverkarna. Sveriges tillverkare är så pass små att sådana utgifter ställer till det. Att ha speltillverkare med försäljning på sitt konvent lockar trots allt besökare, ger mer liv och rörelse och är bra reklam för konventet i det stora hela.)

Det var årets GothCon. Trevligare, mer livfullt och allmänt bättre än förra årets. Vi ses där nästa år.

  • Kommentarer(0)//asynja.mylingspel.se/#post12

Allt nytt

MylingSkapad av Tina Engström 2010-07-12 10:18:28
Det känns lite konstigt att bryta med Mindless Gaming och starta upp något helt eget. På många sätt är det dock väldigt skönt att plötsligt kunna göra helt som man vill.

Nu återstår bara en hel massa jobb, få hemsidan färdig, göra reklam, informera frilansare och en hel del pyssel. För att inte tala om pengaproblemet. Som det ser ut nu har vi nämligen inte råd att trycka En Garde! ordentligt. Med lite tur är det dock tillräckligt många som köper förhandsutgåvan för att det ska gå. Vi tar också gärna emot donationer.

Men men, får se hur det här går. smiley

  • Kommentarer(1)//asynja.mylingspel.se/#post0